Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΔΡΑΣΗ κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου!!!


Επιμένουμε!!
Σήμερα πραγματοποιήθηκε άλλη μια μέρα συντονισμένης δράσης για το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από πρωτοβουλίες και συνελεύσεις κατοίκων, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις, πολιτικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες γειτονιών.
Εμείς από πλευράς μας μαζί με συντρόφους-ισσες από την Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου,σήμερα το απόγευμα, επιλέξαμε να κινηθούμε στις τοπικές γραμμές της ΕΘΕΛ (054,203,732) και στο σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός. Αφού βρεθήκαμε, χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία μοιράζοντας τις προκηρύξεις μας και συνομιλώντας με τους επιβάτες και τους οδηγούς. Παράλληλα, ένας ή μία από εμάς ανακοίνωνε ανοιχτά το περιεχόμενο της παρέμβασής μας και γνωστοποιούσε στον κόσμο την ακύρωση των…ακυρωτικών μηχανημάτων! Καλούσαμε τους επιβάτες όχι μόνο να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους αλλά και να αρνούνται συλλογικά τους ελέγχους και τα πρόστιμα διεκδικώντας άμεσα και αλληλέγγυα δωρεάν μεταφορές.
Αποβιβαστήκαμε και κατευθυνθήκαμε στο σταθμό του Ευαγγελισμού. Εκεί τοποθετήσαμε μαύρες σακούλες στα ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ταυτόχρονα αποτρέψαμε με την παρουσία μας και την έκδοση εισιτηρίων. Μιλώντας με τον κόσμο τον καλούσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων αλλά και να οικειοποιηθούμε συλλογικά την άρνηση πληρωμών για τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά θερμές ενώ στην γνωστοποίηση των αυξήσεων στα εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου, ο κόσμος φάνηκε να θέλει να αντιδράσει. Η ωριαία παρουσία μας στον σταθμό μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε πολλά πηγαδάκια και να μιλήσουμε με πολλούς και πολλές σπάζοντας τον φρενήρη ρυθμό της καθημερινότητας και το αποστειρωμένο περιβάλλον του Μετρό. Και θα το ξανακάνουμε….
Εν όψει της 1ης Φλεβάρη και της ανακοινωμένης αύξησης του αντίτιμου των εισιτηρίων (1,20 και 1,40 ευρώ αντίστοιχα) ελπίζουμε οι χειρονομίες ανυπακοής και αλληλεγγύης να πληθύνουν και να δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα σε όσους επιβάλλουν χαράτσια, κόβουν μισθούς και δικαιώματα και υποτιμούν καθημερινά την ζωή μας.
θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!


Το κείμενο που μοιράστηκε στους επιβάτες καθώς και όλες τις δράσεις της Συνέλευσης Κατοίκων ΒΚΠ μπορείτε να τα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου