Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

ΚΚΕ: "Αγώνας για να μη περάσουν οι αυξήσεις στα εισιτήρια"

Η δήλωση που εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και των υπόλοιπων ζητημάτων που αφορούν την πολιτική που ακολουθείτε σχετικά με τις συγκοινωνίες έχει ως εξής:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει δραστικά την τιμή των εισιτηρίων και συρρικνώνει παραπέρα τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, προκαλεί, απειλώντας τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και εμπαίζοντας αισχρά το λαό. Για τα ελλείμματα και την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών υπεύθυνη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ο λαός βασανίζεται από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που λαμβάνει για να προστατεύσει την κερδοφορία των μονοπωλίων και όχι από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως με θράσσος ισχυρίζεται ο υπουργός.

Η τρομοκρατία και οι γενικότεροι σχεδιασμοί της κυβέρνησης πρέπει να προσκρούσουν στον κοινό και αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες με όλο το λαό για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα εισιτήρια, για σύγχρονες δημόσιες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι της πλουτοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου