Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ



«Οι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν μεταξύ των άλλων μια συμβολική ενέργεια απέχοντας από τα καθήκοντα πώλησης των εισιτηρίων θέλοντας να δηλώσουν τη διαφωνία τους για τη ληστρική αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Αμέσως μετά ο γνωστός κ. Μάνος σε ρόλο επισπεύδοντος ζήτησε από την κυβέρνηση να απολυθούν οι εργαζόμενοι που με την ενέργεια τους αυτή προκαλούν τη διαφυγή εσόδων σε βάρος των Εταιρειών.

Αμέσως μετά σε απευθείας σύνδεση στα δελτία των 20:00 ο κ. Ρέππας με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε έναν «αξιοθαύμαστο» συγχρονισμό με τον κ. Μάνο και γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον των εργαζομένων που θα προβούν σε αυτή την ενέργεια.

Είναι προφανές ότι εκείνο που τους ενοχλεί δεν είναι η διαφυγή των εσόδων αλλά η τεράστια απήχηση που βρίσκει η ενέργεια μας αυτή απέναντι στο επιβατικό κοινό, βάζοντας φραγμό σε κάθε προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία πολλά έχει επενδύσει ο κ. Υπουργός. Τους ανησυχεί ότι η ενέργεια μας αυτή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κίνημα αντίστασης και διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας.

Ακόμη επιβεβαιώνεται το περίσσευμα υποκρισίας όταν οι ίδιοι μας δηλώνουν μέχρι σήμερα ότι επί σειρά ετών η εισιτηριοαποφυγή ξεπερνά το 40% και οι ίδιοι παραμένουν μέχρι σήμερα αδρανείς και αδιάφοροι για όλα αυτά τα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι προκειμένου να προστατευόσουν τον αγώνα τους μετατρέπουν τη δράση από την αποχή των καθηκόντων πώλησης των εισιτηρίων σε ανοιχτή πρόσκληση προς το επιβατικό κοινό να μην ακυρώνει το εισιτήριο του.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τις Κινήσεις Πολιτών, τις Δημοτικές Κινήσεις, τις Δημοτικές Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα να συμπορευτούμε σε ένα κοινό αγώνα κατά της ακρίβειας απαιτώντας το πάγωμα της τιμής των εισιτηρίων.

Να αρνηθούμε την μετατροπή ενός Δημόσιου αγαθού όπως είναι οι μεταφορές σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα .

Η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες του αγώνα μας γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμία ηθική και κοινωνική νομιμοποίηση για τα άδικα και αδιέξοδα μέτρα που ανακοινώνει κινείται από την αρχή σε ένα ολισθηρό και αντιδημοκρατικό δρόμο. Πρώτα επιχείρησε τη διαπόμπευση των εργαζομένων, μετά επιχείρησε την ποινικοποίηση των αγώνων μας, σήμερα απειλεί με απολύσεις. Δείχνει να εξελίσσεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα με όποιο κόστος και αν χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου