Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΗ!

Ξεκίνησαν σήμερα δουλειά οι νέοι ελεγκτές στα Μέσα!!! (έγινε και ο χαφιές επάγγελμα σε αυτή τη χώρα)

Κατανοούμε απόλυτα ότι το να έχει κανείς την απαίτηση από τους συμπολίτες του να διακινδυνεύσουν ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο όσο αυτό που επισύρει η μη ακύρωση του εισιτηρίου, και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, είναι δύσκολο. Έτσι λοιπον εκτός απο τη μη ακύρωση και φυσικά την απόλυτη στήριξή μας σε όσους δίνουν το εισιτήριό τους στους επόμενους επιβάτες (έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό και σίγουρα προκαλούν ζημιά στα σχέδια αισχροκέρδειας των υπευθύνων) προτείνουμε την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ των ελεγκτών-χαφιέδων που παίρνουν ποσοστό επί των προστίμων που κόβει ο καθένας τους. Σύγχρονοι (ένστολοι με laptops) κυνηγοί κεφαλών δηλαδή!!!

Καθυστερήστε τους όσο δεν πάει... Κάντε ότι ψάχνετε το εισιτήριό σας μέχρι να φτάσετε στην στάση που κατεβαίνετε είτε το έχετε ακυρώσει, είτε όχι! Αν σας πούνε κάτι δηλωστε ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για το πότε θα βρει ο επιβάτης το εισιτήριό του...

Μην δεχτείτε να κατεβείτε από το Μέσο στο οποίο επιβαίνετε! Εφόσον δεν είναι αστυνομικός δεν έχει κανένα δικαίωμα να σας αναγκάσει να τον ακολουθήσετε! Αν στο μεταξύ έρθει αστυνομικός δείξτε του το εισιτήριό σας (αν έχετε) και βγάλτε τον ελεγκτή τρελό!

Έχουμε λάβει καταγγελίες ότι σε στάσεις που τα λεωφορεία κάνουν τέρμα μπαίνουν ελεγκτές και οι οδηγοί αρνούνται να ανοίξουν τις πόρτες για τον κόσμο να κατέβει μέχρι να ελεγχθεί και ο τελευταίος επιβάτης. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη περίπτωση ο οδηγός και οι ελεγκτές διαπράττουν το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης πράμα που μπορείτε να καταγγείλετε και να απαιτήσετε να ανοίξουν οι πόρτες. (παρακαλούμε όποιον νομικό διαβάσει αυτό το άρθρο να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να μας επιβεβαιώσει ή να μας διαψεύσει ως προς την παράνομη κατακράτηση και να μην παραπληροφορούμε αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει)

Αρνηθείτε (μέχρι τελικής πτώσης)  να δώσετε τα στοιχεία σας στους ελεγκτές!

Στηρίζετε πάντα τους συνεπιβάτες σας που δεν έχουν εισιτήριο! Η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο όπλο μας!

Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν πουθενά, όμως η αλήθεια είναι ότι όταν αυτοί που έχουν εξουσία (και τα όργάνά τους) αποφασίζουν, εκτός από το να διαλύσουν την αξιοπρέπειά σου, να σε τρελάνουν κιόλας, τότε η μόνη λύση είναι να τους τρελάνεις και συ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου