Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: 1η Μάρτη, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη πλατεία Συντάγματος εναντίον των Διοδίων, της αύξησης του εισιτηρίου στα ΜΜΜ και της επιβολής εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανελλαδικου Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα ΚΑΤΑ των Διοδίων: καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο κίνημα!


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  20/2 ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί υπηρέτες των μεγαλοσυμφερόντων και των μεγαλοεργολάβων, νομοθετούν και ψηφίζουν την ουσιαστική ποινικοποίηση του κινήματός μας. Ενός κινήματος μαζικού, δίκαιου, ακομμάτιστου, ενός κινήματος που τολμά να τα βάζει με μεγαλοεργολάβους στοιχειοθετώντας καταγγελίες για το κερδοσκοπικό πάρτι που στήνεται σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.
Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ύπαρξη διοδίων γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει και γιατί πληρώνουμε, μέσω των τελών κυκλοφορίας που είναι πανάκριβα, αλλά και των ενσωματωμένων φόρων  στα καύσιμα για να γίνονται δημόσια έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του οδικού δικτύου.
Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους πραγματικούς  τζαμπατζήδες, τους megaλοεργολάβους, που εισπράττουν διόδια τόσο για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, όσο και για εκείνους τους δρόμους που έχουν ήδη εξοφληθεί (Αττική οδός).  Ακόμα και έτσι όμως, οι εν λόγω επενδυτές - τζαμπατζήδες συνεισφέρουν στην κατασκευή των έργων με ίδια κεφάλαια που κυμαίνονται μεταξύ 5-10% του κόστους. Τα υπόλοιπα είναι ενισχύσεις  από το δημόσιο, την ΕΕ ή δάνεια από τράπεζες.
Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το όργιο παρανομιών από τους μεγαλοεργολάβους όπως τη μη ύπαρξη ή το κλείσιμο των παραδρόμων, τη μη τήρηση προδιαγραφών αυτοκινητοδρόμου, τις πολεοδομικές παραβάσεις, τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων, τις  υποτιμημένες παραδοχές κυκλοφοριακού φόρτου για επιμήκυνση του χρόνου είσπραξης διοδίων κλπ.
Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενο το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή σε αυτούς τους νόμους είναι όχι απλά δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (περιλαμβάνεται η Αττική Οδός)
από τις 14.00 ως τις 18.00.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικοποιώντας και κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες μας και χρησιμοποιώντας όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους για να πετύχουμε την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων και των διοδίων (δημόσιων και ιδιωτικών).


Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Ξάνθη: 6944729569, 6973824308 , Καβάλα: 6937226098, Θεσσαλονίκη: 6974479243, 6974447447, 6977034350Κοζάνη:6945842572, 6977727541, Πιερία: 6973380700, 6944755220 , Γιάννενα: 6972255216 , Λάρισα: 6976864058 , Τρίκαλα: 6977403340 , Καρδίτσα: 6977962095 ,Βόλος: 6973477772 , Λαμία: 6944749515, 6979115156 , Θήβα : 6937087198, 6973991637, 6932198633 , Αφίδνες: 6944298970 , Αττική: 6974072825, 69727380596932690387 , Αρκαδία: 6944774005 , Αργολίδα: 6946901764 , Λακωνία : 6932619014 , Μεσσηνία: 6974073849, Κόρινθος: 6977137090, Πάτρα:6973426334, Γέφυρα Ρίου : 6972525676  

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Όταν ο αρχι-τσαμπατζής Ρέππας βγαίνει στα κανάλια και το παίζει θιγμένος από την δίκαιη απόφαση της μεγάλης πλειοψηφείας των πολιτών να μην πληρώνουν διόδια και εισιτήρια, και παραθέτει μια σειρά από ψευδοεπιχειρήματα και πρωτοφανείς απειλές,  ξεχνάει να μας πει το πιο σημαντικό: Ότι οι ίδιοι οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ "ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ απο την καταβολή του κομίστρου για τη μετακίνησή τους σε όλα τα ΜΜΜ"!!!!!!!!!!! Επίσης απαλάσσονται οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ!!!!

Και για να είμαστε συγκεκριμένοι παραθέτουμε τους κανονισμούς όπως είναι γραμμένοι στο site του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr),  στην ειδική σελίδα που αναφέρει ποιοι δικαιούνται δωρεάν μεταφορές http://www.oasa.gr/content.php?id=freekom


Α. Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις ειδικές κατά περίπτωση συμβάσεις του Ο.Α.Σ.Α. με τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί) και Προαστιακό (μόνο στην Αστική Ζώνη Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί), με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων, που αποδεικνύουν την ιδιότητα αυτή:
  • Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
  • Πυροσβέστες και μέλη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
  • Προσωπικό και δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος.
  • Προσωπικό Ελληνικής Αγροφυλακής.
  • Οι ανάπηροι πολέμου και οι συνοδοί αυτών (θεραπαινίδες).
Β. Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Αεροδρόμιο) και Προαστιακό (στο τμήμα του Μαγούλα-Πειραιάς-Αεροδρόμιο), με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητα αυτή:
  • Παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
  • Οπλίτες θητείας των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), στα οποία χορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Διευθύνσεων Πρόνοιας του Ν. Αττικής, ειδικές Ετήσιες Κάρτες Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δε μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.
  • Οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.


Οι μεγαλύτεροι τσαμπατζήδες είναι αυτοί που κατηγορούν όλους εμάς ότι αδίκως αντιδρούμε στις αυξήσεις!!! Οι βουλευτές με μισθό 6.000 ευρώ (συν τα πακέτα από τις επιτροπές της Βουλής, συν τα άλλα "πακετάκια" που δεν αναφέρονται πουθενά) με νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν για τους εαυτούς τους απαλάσσονται από εισιτήρια, διόδια, ενώ με μια ιδιότυπη ασυλία, δεν μπορούν να πάνε ούτε καν στα δικαστήρια!!!! Χρησιμοποιούν την θέση τους για να νομοθετούν προς όφελός τους και προς όφελος των φίλων τους επιχειρηματιών!!! 

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ!

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΟΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 0,40 ΕΥΡΩ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP 

- Την προηγούμενη εβδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής κλήθηκε σε απολογία για τη δράση της υπέρ της κατάργησης των διοδίων, κατόπιν μήνυσης των μεγαλοεργολάβων.

- Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ετοιμάζει την ποινικοποίηση του κινήματος πολιτών κατά των διοδίων και του κινήματος για δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες.

- Και χτες, το Δ.Σ. της εταιρίας Τραμ Α.Ε. αποφάσισε να καταθέσει μήνυση συλλήβδην εναντίον κινήσεων πολιτών και δημοτικών σχημάτων που κινητοποιούνται κατά της αύξησης των εισιτηρίων, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων και για… ανακοινώσεις στο Διαδίκτυο που παροτρύνουν το κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια!

Είναι εμφανές πλέον ότι η κυβέρνηση και οι αεριτζήδες έχουν πανικοβληθεί και προχωρούν σε κινήσεις απίστευτης τρομοκράτησης, συκοφάντησης αλλά και γελοιότητας. Προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες καταπατώντας ανοιχτά τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες δικαίου (π.χ. την αρχή της αναλογικότητας) και τις βασικές συνταγματικές εγγυήσεις. Ταυτόχρονα προχωρούν σε χουντικού τύπου καταστολή, π.χ. στην Κερατέα, όπου μπαίνουν με τα πιστόλια σε σπίτια, δέρνουν ακόμη και συνταξιούχους, και πνίγουν στα δακρυγόνα ένα ολόκληρο χωριό.

- Θέλουν να μας βάλουν φυλακή επειδή αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο δεν παίρνουν πίσω τις προκλητικές αυξήσεις του 40% και του 80% και δεν διασφαλίζουν τις δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες;

- Θέλουν να μας βάλουν φυλακή επειδή αρνούμαστε το χαράτσι των διοδίων για δρόμους που έχουμε χρυσοπληρώσει επί γενιές, ή για δρόμους όπου η ισχνή οικονομική συμμετοχή των ιδιωτών ήδη αποσβέστηκε από τα τρίδιπλα κέρδη τους, ή για δρόμους που δεν έχουν φτιαχτεί;

Ας μας βάλουν αν τολμούν! Ας γενικεύσουν τη συνταγματική εκτροπή που εγκαινίασαν με το επαίσχυντο Μνημόνιο. Ας επιβεβαιώσουν πανηγυρικά ότι η Ελληνική Δημοκρατία μετατράπηκε σε Χούντα ελέω ΔΝΤ. Ας συνεχίσει να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα ο κάθε κύριος Ρέππας, διώκοντάς μας ποινικά για 40 λεπτά του ευρώ, ενώ ο συγχωριανός του, ο κάθε κύριος Τσουκάτος, εξακολουθεί να την περνάει ζωή και κότα, και ενώ ο ελληνικός λαός ματώνει για να πλουτίζουν κι άλλο οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζοτοκογλύφοι και αεριτζήδες.

Όλοι αυτοί έδωσαν τζάμπα τον πλούτο της χώρας, και ψήφισαν ασυλία για τον εαυτό τους και για την παρέα τους όσον αφορά τα πάρτι των δισεκατομμυρίων – με τη Siemens, με τα μπαταρισμένα υποβρύχια, με το Χρηματιστήριο, με τα δομημένα ομόλογα, με τα Βατοπέδια και πάει λέγοντας. Παίρνουν το ψωμί από το στόμα μας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Ό,τι και να κάνουν, τελικά θα ’ναι μέρα μεσημέρι όταν φύγουν ντροπιασμένοι και κυνηγημένοι. Και, επειδή θα τα έχουν ξεπουλήσει όλα, δεν θα βρίσκουν ούτε ελικόπτερο…